ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ ΜΕ ΑΝΝΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ -ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, και καθιερώθηκε από την IBBY, τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα.

Στο Στρούμπειο γιορτάστηκε με διαφορετικό τρόπο για τους/τις μεγάλους/-ες και τους/τις μικρούς/-ές μαθητές/-τριες!

Η γιαγιά Χρυσούλα Τριανταφυλλοπούλου (γιαγιά μαθήτριας του σχολείου μας) αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και μας επισκέφθηκε για να αφηγηθεί ιστορίες από διαφορετικά βιβλία στους μαθητές των Α  και Β τάξεων. Οι μαθητές απόλαυσαν την υπέροχη αφήγηση,  τη μεστή και με στόμφο αλλά και νόημα ανάγνωση των ιστοριών από την κ. Χρυσούλα, την οποία και ευχαρίστησαν.

Για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων (Γ-Δ-Ε-ΣΤ) η προσκεκλημένη μας, η πατρινή συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κ. ΑΝΝΑ ΔΕΝΔΡΙΝΟΥ, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές μας έχοντας καταπληκτική επικοινωνία με αυτούς. Οι μαθητές έχοντας διαβάσει αρκετά βιβλία της, είχαν ετοιμάσει πολλές ερωτήσεις προς τη συγγραφέα τις οποίες η κ. Δενδρινού απάντησε με μεγάλη ειλικρίνεια και χαρά. Άμεση, χαρούμενη, επικοινωνιακή, με δράση, με θεατρικό παιχνίδι, με μουσική κατάφερε να μαγέψει κυριολεκτικά τους μαθητές και να μη σταματούν να την βομβαρδίζουν με συνεχείς ερωτήσεις. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών (κ. Μ. Κλωναράκη και Ζ. Χατζηστρατή) οι μαθητές των τάξεων Ε και ΣΤ της ετοίμασαν και κάποια δώρα ποιητικού ενδιαφέροντος εφαρμόζοντας την τεχνική της συνεργατικής ποίησης και τόσο πολύ χαροποίησε τη συγγραφέα.

Όλοι οι μαθητές ζωγράφισαν κάτι που τους έκανε εντύπωση από την ανάγνωση των βιβλίων της και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό με τις καταπληκτικές και πολύχρωμες ζωγραφιές των παιδιών, οι οποίες ενθουσίασαν την κ. Δενδρινού.

Στο τέλος δε, κάποιοι μαθητές και μαθήτριες της ζήτησαν και αυτόγραφο νιώθoντας τιμή που συνομιλούσαν τόση συνομιλούσαν τόση ώρα με τη συγγραφέα

Αφήστε μια απάντηση