Δ΄ χαιρετισμοί στην Αγία Αικατερίνη του Στρουμπείου

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΙ Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ π.ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ

Με κατανυκτική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκαν οι Δ’ Χαιρετισμοί στο εκκλησάκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου (το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη), την Παρασκευή στις 12 Απριλίου 2024 το μεσημέρι και ώρα 12:00-13:00 μ.μ., παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου, του Αρχιμανδρίτη π.Αμβροσίου Γκουρβέλου, του π.Κωνσταντίνου Δαραμούσκα και του διακόνου Παναγιώτη Γιαννόπουλου. Τη Θεία λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους: η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 3ης θέσης δασκάλων και Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕΚΕΣ Δυτ. Ελλάδας, κ.Αικατερίνη Νικολακοπούλου, ο (τέως) επίκ. καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών κ.Ιωάννης Καραντζής, ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών, κ.Ηλίας Φαρμάκης, εκπαιδευτικοί όμορων σχολείων, πολλοί γονείς-παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών/-τριών του σχολείου, ευλαβείς πολίτες, τους οποίους υποδέχτηκε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, κ.Πηνελόπη Φραντζή. Οι μαθητές/-τριες του σχολείου παρέστησαν στην Ακολουθία, έχοντας υποδειγματική παρουσία καθόλη τη διάρκεια των Χαιρετισμών.

Μια ιδέα που πρωτοσυζητήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 (24-11-2023) από τον Αρχιμ.Αμβρόσιο Γκουρβέλο, τον π.Κων/νο Δαραμούσκα και τη Διευθύντρια κ.Πηνελόπη Φραντζή έγινε πράξη, χάρη στη συνεργασία όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, καθώς και του Βοηθητικού Προσωπικού, αλλά και της πρεσβυτέρας και συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ.Μαρίνας Μπαρούση, οι οποίοι προετοίμασαν τον χώρο της Εκκλησίας για να ακουστούν οι ύμνοι προς της Θεοτόκον: «Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε», «Τη Υπερμάχω», «Ὦ πανύμνητη Μητέρα», « Ἄσπιλε, ἀμόλυντε, ἄφθορε, ἄχραντε, ἁγνὴ Παρθένε, Θεόνυμφε Δέσποινα».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν παρέστη, αλλά έστειλε τις ευχές του. Ομοίως ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, κ.Νικόλαος Κλάδης, έστειλε αντιπροσωπεία υπαλλήλων να παρακολουθήσουν την Ακολουθία.

Χρέη ψαλτών ανέλαβαν οι: κ. Ελευθέριος Πολυκρέτης (Αμοργιανός συγγραφέας και ποιητής), ο κ.Ηλίας Γκοτσόπουλος (Πρώην Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου) και ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, κ.Ιωάννης Καββαδάς.

Αφήστε μια απάντηση